Vinkkejä apurahahakuun 2019

Askarruttavatko hakuasiat? Varaa henkilökohtainen neuvonta-aika säätiön tutkimusjohtajalta, ja katso 12.8. järjestetyn infotilaisuuden tallenne. Yleinen apurahahakumme on auki 12.8.–13.9.

Nesslingin säätiön vuotuinen yleinen apurahahaku on auki 12.8.–13.9.2019. Säätiön rahoituksella tuetaan ensisijaisesti nuoria tutkijoita ja heidän ratkaisuhakuisia postdoc- ja väitöskirjahankkeitaan. Syksyn 2019 haussa etsimme ratkaisuja viiteen keskeiseen ilmiöön. Hanke voi ratkaista myös useampaa alla mainittua ilmiötä.

  1. Ilmastonmuutos
  2. Luonnon monimuotoisuuden väheneminen
  3. Luonnonvarojen käytön kestävyys
  4. Vesiriskit
  5. Elinympäristön kemikalisoituminen ja pilaantuminen

Tähän blogikirjoitukseen on koottu vinkkejä ja apuja hakuun.

 

Juttele hakemuksestasi säätiön tutkimusjohtajan kanssa

Säätiön tutkimusjohtaja Minttu Jaakkola tarjoaa henkilökohtaista apurahaneuvontaa joko Nesslingin säätiön toimistolla (Fredrikinkatu 20 B 16, Helsinki) tai puhelimitse. Varaa itsellesi 30 minuutin neuvonta-aika tästä kalenterista.

 

Kertaa rahoitettavien hankkeiden kriteerit

Rahoitettavien hankkeiden tärkeimmät kriteerit ovat ratkaisuhakuisuus, yhteiskunnallinen relevanssi ja skaalautuvuus. Tutkimusjohtaja Minttu Jaakkola avasi määritelmiä Nesslingin Instagramissa. Katso koko tarina täältä.

 

Katso apurahainfotilaisuuden tallenne

Järjestimme maanantaina 12.8. apurahahakuinfon Nessling Nestissä Helsingin Punavuoressa. Katso alta tilaisuuden tallenne kokonaisuudessaan.

 

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Voinko hakea säätiön haussa rahoitusta useaan hankkeeseen yhtä aikaa?

Valitettavasti hakija ei voi hakea samana vuonna apurahaa useampaan hankkeeseen, vaikka hanke täyttäisi sekä tutkimus- että viestintähankkeen kriteerit.

Voiko säätiön apuraha muodostaa vain osan hankkeen koko rahoituksesta? Entä voiko rahoitusta hakea vain osaksi aikaa vuotta?

Säätiö toimii mielellään yhteisrahoitteisissa hankkeissa. Apurahaa voi myös hakea osaksi aikaa vuotta, jos joku muu taho rahoittaa hankkeen loppuvuoden kulut. Erittele hakemuksessasi muut rahoittajat ja säätiön osuus hankkeen rahoituksessa.

Milloin rahoitus voi alkaa?

Rahoituskausi alkaa 1.1.2020 ja sen alkamiseen voi saada enintään vuoden lykkäystä. Jos hanke alkaa vasta vuoden 2020 lopulla, kannattaa hakea apurahaa vasta vuoden 2020 haussa.

Miten säätiö tukee rahoitettavan hankkeen ja sen tulosten viestimisessä?

Hakija laatii hakemuksessaan hankkeelleen viestintä- ja vuorovaikutussuunnitelman, joka auttaa hahmottamaan hankkeen sidosryhmät ja viestinnän keinot heti hankkeen alussa. Kannustamme budjetoimaan hakemuksessasi viestintätoimet osaksi tutkimuskuluja. Viestinnälle ja vurovaikutukselle on varattu budjetissa oma sarakkeensa. Apurahansaajat voivat esimerkiksi hyödyntää Nessling Nest -tilaa oman hankkeen tapahtumien ja videoluentojen kuvaamiseen.

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia löydät täältä edellisen vuoden blogikirjoituksessa.

 

Tutustu tärkeisiin linkkeihin

Tutustu aina huolella hakuohjeisiin ja apurahan kriteereihin ennen hakemuksen täyttämistä. Joka vuosi joudumme hylkäämään hakemuksia, jotka eivät vastaa ohjeisiin tai täytä kriteereitä.

Lue aikaisempi blogikirjoituksemme siitä, miten rahoitetut hankkeet valitaan.

Tutustu aiemmin rahoittamiimme hankkeisiin.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajantasalla ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.

Lisää aiheesta