Koulutukset

Koulutukset

Tälle sivulle on koottu Nesslingin säätiön ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden järjestämiä koulutuksia tutkijoille. Olemme järjestäneet Koneen säätiön kanssa yhdessä viestintä- ja vuorovaikutuskoulutuksia vuodesta 2017. Ilmoitamme myös tulevista koulutuksistamme tällä sivulla ja sosiaalisen median kanavissamme. Tervetuloa mukaan!

Koulutuksista sanottua:

”Viestintäkoulutukset ovat olleet yksiä parhaimmista paikoista verkostoitua ja luoda kestäviä, hyödyllisiä, mukavia ja poikkitieteellisiä tutkijaystävyyssuhteita. Se on tavallaan aika ihmeellistäkin.”

“Luennoilta saatu kokeneiden vaikuttajien näkemys suomalaisen poliittisen päätöksenteon toiminnasta ja siihen vaikuttamisesta oli todella valaisevaa. Myös ajatus, että asioita voi kommentoida myös oman erikoisalan ulkopuolelta oli voimaannuttava.”

“Hyvää oli etenkin käytännönläheisyys. Sen sijaan, että vain kerrottaisiin miten pitäisi toimia/millainen esimerkiksi hissipuheen pitäisi olla, itse tekemällä ja miettimällä oppii enemmän. Työpaja oli selkeä ja hyvin suunniteltu.”

 

Tutki ja vaikuta – tutkijoiden vuorovaikutuskoulutus 24.8.2020; Lonna, Helsinki

Tutkija, olet vaikuttaja! Yhteiskunnallinen keskustelu tarvitsee jatkuvasti tuekseen tutkimukseen perustuvaa tietoa. Viime aikoina keskustelun ilmapiiri on polarisoitunut, ja näkyvätkin poliitikot ovat kyseenalaistaneet tieteen merkitystä ideologisin perustein. Tiedätkö sinä, millaisin keinoin voit osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun? Mietitkö, miten viestit ja vaikutat asiantuntijana?

Koneen Säätiö, Maj ja Tor Nesslingin säätiö sekä Tiina ja Antti Herlinin säätiö järjestivät rahoittamilleen tutkijoille vuorovaikutuskoulutuksen, joka rakentui yhteisen keskustelun pohjalle: vaikuttamisen kysymyksiin ja konkreettisiin toimiin paneuduttiin työpajassa, joka huipentui osallistujien hissipuhe-esityksiin eli pitcheihin. 

Millaista tietoa yhteiskunnassa tarvitaan? Miten tutkija voi vaikuttaa? Aiheesta alustivat valtiosihteeri Tuomo Puumala Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, tutkija ja technical development manager Pauliina Uronen Nesteeltä, toimittaja Peter Buchert Hufvudstadsbladetista ja akatemiatutkija Oula Silvennoinen Helsingin yliopistosta. Alustusten ympärillä käytiin yhteistä keskustelua ja tutustuttiin kanssatutkijoihin.

Koulutuspäivän fasilitoivat asiantuntija- ja tiedeviestintätoimisto Kaskas Median viestintäasiantuntijat.

--

Nesslingin Säätiön, Koneen Säätiön ja Tiina ja Antti Herlinin Säätiön järjestämä vuorovaikutuskoulutus tutkijoille pureutui vuonna 2019  yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Koulutuksessa alustajina olivat kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, politiikan ja filosofian tutkija Timo P. A. Miettinen, Vuoden journalisti Vappu Kaarenoja, sekä tieteen ja päätöksenteon rajapinnalla toimiva Oskari Nokso-Koivisto Aalto-yliopistosta.

--

Nesslingin ja Koneen säätiöiden viestintä- ja vuorovaikutuskoulutus tutkijoille pureutui vuonna 2018 dialogiin ja empatian merkitykseen vuorovaikutuksessa, koska tiedeviestintä ei ole yksisuuntaista

Lisäksi pohdimme Lauttasaaren kartanossa, miten tieteilijä löytää omasta aiheestaan kerrottavaa, ja miten tutkijan, päättäjän ja median erilaiset aikajänteet sovitetaan yhteen. Koulutuksessa alustivat Kai Alhanen, Sami Keto, Tuomas Aivelo, Karoliina Kinnunen Mohr ja Reetta Rönkä.

--

Vuonna 2017 järjestimme Keskusteleva tutkija -vuorovaikutuskoulutuksen yhteistyössä Koneen Säätiön kanssa

Nesslingin ja Koneen säätiöiden viestintä- ja vuorovaikutuskoulutus järjestettiin 7.4. Kulttuurikeskus Korjaamolla. Koulutuksessa osallistujat oppivat argumentoimaan yleistajuisesti ja ylläpitämään keskustelua erimielisyyksistä huolimatta. Koulutuspäivä koostui asiantuntijoiden puheenvuoroista ja monitieteellisestä pienryhmätyöskentelystä. Mitä päivä opetti tutkijoille?

Lue lisää täältä.