Koulutukset

Koulutukset

Nesslingin ja Koneen säätiöiden viestintä- ja vuorovaikutuskoulutus tutkijoille  järjestetään keväällä 2018  jo neljännen kerran!

Tänä vuonna pureudumme dialogiin ja empatian merkitykseen vuorovaikutuksessa, koska tiedeviestintä ei ole yksisuuntaista. Lisäksi pohdimme, miten tieteilijä löytää omasta aiheestaan kerrottavaa, ja miten tutkijan, päättäjän ja median erilaiset aikajänteet sovitetaan yhteen.

Aika: 3.5. klo 8.30–16.30
Paikka: Lauttasaaren kartano, Otavantie 10.

Ilmoittaudu mukaan

Koulutus on avoin Maj ja Tor Nesslingin säätiön ja Koneen Säätiön rahoittamille tutkijoille. Molemmista säätiöistä mahtuu mukaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Tutkijaa rahoittava säätiö kustantaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien matkat.

Ilmoittautuminen sulkeutuu 6.4. Vahvistamme osallistujat 12.4. sähköpostitse.

Lisätietoja antaa Nesslingin Säätiön tutkimusjohtaja Minttu Jaakkola, minttu.jaakkola@nessling.fi

Järjestimme 7.4.2017 Keskusteleva tutkija -vuorovaikutuskoulutuksen yhteistyössä Koneen Säätiön kanssa.

Lue kooste ja päivän opit täältä.

Kuvaus koulutuksesta:

Koulutus on avoin Nesslingin ja Koneen säätiöiden tutkijoille. Mukaan mahtuu kaksikymmentä tutkijaa molemmista säätiöistä. Päivän kestävä koulutus järjestetään 7.4. Kulttuurikeskus Korjaamolla. 

Millainen on hyvä argumentti? Miten olla yleistajuinen ja puolustaa asiantuntijana omia argumenttejaan? Miten kuunnella paremmin? Miten pitää keskustelua yllä vaikka toinen on eri mieltä? Miten luoda aitoa dialogia? 

Aamupäivällä aiheeseen alustavat asiantuntijat: 

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko (kok)
Ville Lähde, filosofi ja tietokirjailija
Eija Kirjavainen, kalastusneuvos, maa- ja metsätalousministeriö
Anna-Riikka Carlson, WSOY.

Iltapäivällä jakaudutaan työskentelemään monitieteisiin pienryhmiin. Pienryhmätyöskentelyssä on mahdollisuus valita keskustelun harjoitteluun keskittyvä ryhmä tai sidosryhmien tunnistamiseen keskittyvä ryhmä. Tarkemmat tiedot ryhmistä on ilmoittautumislomakkeessa (linkki yllä).

Lue lisää.