Koulutukset

Koulutukset

 

Nesslingin Säätiö järjestää vuosittain viestintä- ja vuorovaikutuskoulutusta rahoittamilleen tutkijoille. Vuonna 2019 koulutus järjestetään viidennen kerran.

Tutki ja vaikuta muutoksessa. Tutkijoiden vuorovaikutuskoulutus

Aika: tiistaina 21.5.2019 klo 8.30–16.30
Paikka: Lauttasaaren kartano, Otavantie 10, Helsinki

Tutkija, olet vaikuttaja! Yhteiskunnallinen keskustelu tarvitsee tuekseen tutkimukseen perustuvaa tietoa. Tiedätkö, millaisin keinoin voit osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun? Mietitkö, miten viestit ja vaikutat asiantuntijana?

Koneen Säätiö, Maj ja Tor Nesslingin säätiö sekä Tiina ja Antti Herlinin säätiö järjestävät vuorovaikutuskoulutuksen rahoittamilleen tutkijoille. Tilaisuuden tavoitteena on antaa tutkijoille osaamista ja työkaluja kertoa työstään tiedeyhteisön ulkopuolella. Alustajina ovat kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, politiikan ja filosofian tutkija Timo P. A. Miettinen, Vuoden journalisti Vappu Kaarenoja, sekä tieteen ja päätöksenteon rajapinnalla toimiva Oskari Nokso-Koivisto Aalto-yliopistosta. Koulutuspäivän fasilitoivat Eveliina Pennanen ja Erkki Perälä Ellun Kanoista. Tapahtuma rakentuu yhteisen keskustelun pohjalle: aamupäivän puheenvuorojen välissä on aikaa kysymyksille ja iltapäivällä vuorovaikutuksen kysymyksiin paneudutaan työpajassa. Päivän päätteeksi vaihdetaan vielä ajatuksia lasillisen äärellä.

Ohjelma

Klo 8.30 Aamiainen

9.00 Vaikuttamisen maailmaan meidät johdattavat toimittaja Vappu Kaarenoja (Suomen Kuvalehti), yliopistotutkija Timo Miettinen (Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskus), projektipäällikkö Oskari Nokso-Koivisto (Aalto-yliopisto) ja kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

11.30–12.30 Lounas

12.30 Tutkija yhteiskunnallisena vaikuttajana: Erkki Perälä ja Eveliina Pennanen (Ellun Kanat)

13.30 Työpajatyöskentelyä pienryhmissä. Työpajoissa pureudutaan mm. omaan vaikuttajarooliin sekä erilaisiin vaikuttamisen keinoihin ja sidosryhmiin.

14.30 Kahvitauko

15.00 Työpajatyöskentely jatkuu

16.20 Loppuyhteenveto

16.30 (-17.00) Lasilliset keväälle


Ilmoittauduthan 22.4. mennessä tästä. Ilmoittautuminen on sitova. Koulutukseen mahtuu enintään 15 tutkijaa Nesslingin Säätiöstä. Osallistujat saavat sähköpostitse vahvistuksen osallistumisestaan ilmoittautumisen sulkeuduttua.

 

--

Nesslingin ja Koneen säätiöiden viestintä- ja vuorovaikutuskoulutus tutkijoille pureutui vuonna 2018 dialogiin ja empatian merkitykseen vuorovaikutuksessa, koska tiedeviestintä ei ole yksisuuntaista.

Lisäksi pohdimme, miten tieteilijä löytää omasta aiheestaan kerrottavaa, ja miten tutkijan, päättäjän ja median erilaiset aikajänteet sovitetaan yhteen.

 

 

 

 

Vuonna 2017 järjestimme "Keskusteleva tutkija -vuorovaikutuskoulutuksen" yhteistyössä Koneen Säätiön kanssa.

Lue kooste ja päivän opit täältä.

Kuvaus koulutuksesta:

Koulutus on avoin Nesslingin ja Koneen säätiöiden tutkijoille. Mukaan mahtuu kaksikymmentä tutkijaa molemmista säätiöistä. Päivän kestävä koulutus järjestetään 7.4. Kulttuurikeskus Korjaamolla. 

Millainen on hyvä argumentti? Miten olla yleistajuinen ja puolustaa asiantuntijana omia argumenttejaan? Miten kuunnella paremmin? Miten pitää keskustelua yllä vaikka toinen on eri mieltä? Miten luoda aitoa dialogia? 

Aamupäivällä aiheeseen alustavat asiantuntijat: 

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko (kok)
Ville Lähde, filosofi ja tietokirjailija
Eija Kirjavainen, kalastusneuvos, maa- ja metsätalousministeriö
Anna-Riikka Carlson, WSOY.

Iltapäivällä jakaudutaan työskentelemään monitieteisiin pienryhmiin. Pienryhmätyöskentelyssä on mahdollisuus valita keskustelun harjoitteluun keskittyvä ryhmä tai sidosryhmien tunnistamiseen keskittyvä ryhmä. Tarkemmat tiedot ryhmistä on ilmoittautumislomakkeessa (linkki yllä).

Lue lisää.