Ilmoittaudu mukaan viestintäkoulutukseen

Nesslingin ja Koneen säätiöiden viestintä- ja vuorovaikutuskoulutus tulee taas! Tänä vuonna aiheenamme on keskustelu ja sidosryhmien tunnistaminen. Koulutuksessa opit argumentoimaan ja tuomaan omaa asiantuntijuuttasi esiin.
Huom! Koulutuksen sisältö on muuttunut: iltapäivällä on mahdollista valita ryhmä, jossa opetellaan tunnistamaan sidosryhmiä ja tiedon hyödyntäjiä.

Koulutus on avoin Nesslingin ja Koneen säätiöiden tutkijoille. Mukaan mahtuu kaksikymmentä tutkijaa molemmista säätiöistä. Päivän kestävä koulutus järjestetään 7.4. Kulttuurikeskus Korjaamolla.

vuorovaikutuskoulutus

Tunnelmia viime vuoden koulutuksesta.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Millainen on hyvä argumentti? Miten olla yleistajuinen ja puolustaa asiantuntijana omia argumenttejaan? Miten kuunnella paremmin? Miten pitää keskustelua yllä vaikka toinen on eri mieltä? Miten luoda aitoa dialogia? 

Aamupäivällä aiheeseen alustavat asiantuntijat: 

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko (kok)
Ville Lähde, filosofi ja tietokirjailija
Eija Kirjavainen, kalastusneuvos, maa- ja metsätalousministeriö
Anna-Riikka Carlson, WSOY.

Iltapäivällä jakaudutaan työskentelemään monitieteisiin pienryhmiin. Pienryhmätyöskentelyssä on mahdollisuus valita keskustelun harjoitteluun keskittyvä ryhmä tai sidosryhmien tunnistamiseen keskittyvä ryhmä. Tarkemmat tiedot ryhmistä on ilmoittautumislomakkeessa (tekstin lopussa).

MIKSI?
Kun tutkimustietoa halutaan mukaan julkiseen keskusteluun tai päätöksentekijöiden käyttöön, pitäisi ottaa huomioon, että faktojen lisäksi keskustelussa vaikuttavat keskustelijoiden, eli meidän ihmisten arvot, identiteetti ja toisinaan jopa verensokeri. Myös tieteelliset faktat voivat olla ristiriidassa keskenään. Koulutuksessa opettelet keskustelemaan, argumentoimaan ja pitämään oman tieteenalan puolia sekä kuuntelemaan muita. Tavoitteena on harjoitella kollektiivista asiantuntijuutta eri näkökulmia yhdistelemällä. Tutkijana on tärkeätä osata asemoida oma asiantuntijuutensa yhteiskunnalliseen kontekstiin.

Tutkimus ei vaikuta yksinään. Sidosryhmätyöpajaan osallistuvat oppivat tunnistamaan tutkimuksensa sidosryhmiä ja tiedon hyödyntäjiä, joiden kanssa on tärkeää olla vuorovaikutuksessa koko tutkimusprosessin ajan.

MITEN?
Aamupäivällä kuulemme inspiroivia asiantuntijapuheenvuoroja ja iltapäivällä on ryhmätyöskentelyä monitieteisissä pienryhmissä. Ryhmäkeskusteluja varten jokainen osallistuja tekee kevyen ennakkotehtävän, joka annetaan erikseen koulutukseen hyväksytyille.

MISSÄ?
Koulutus järjestetään Kulttuurikeskus Korjaamolla 7.4.2017 n. klo 9-16. Tarkka kellonaika vahvistetaan osallistujille sähköpostilla.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan heti täällä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 14.3.2017. Osallistumiset vahvistetaan sähköpostitse ilmoittautumisajan sulkeuduttua. Samassa yhteydessä osallistujat saavat ennakkotehtävän.

LISÄTIETOJA

Nesslingin Säätiö: Minttu Jaakkola,
Koneen Säätiö: Kalle Korhonen,

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajantasalla ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.






Lisää aiheesta