Solutions Blog

Tätä ratkaisen: Léon Mercier aikoo pelastaa kalakannat leväviljelyn avulla

By Nesslingin Säätiö | June 19, 2019

Léon Mercier tutkii, miten nieluleviä voi kasvattaa teollisuuden jätevesissä vaihtoehdoksi kalaöljylle.

Our environment needs you! What is your solution? Our grant call opens 12.8.

By Nesslingin Säätiö | June 18, 2019

The Nessling Foundation’s annual call for grant applications is open from 12.8–13.9.2019. The Foundation primarily awards funding for solution-oriented postdoc… Read the full post »

Geneettinen monimuotoisuus valvottaa öisin – sen säilyttäminen on sopeutumisen ehto

By Apurahansaaja | May 17, 2019

Ilmastonmuutos on niin nopeaa, että lajit eivät välttämättä ehdi sopeutua, vaikka geneettisiä edellytyksiä siihen olisikin. Apurahansaajamme Aino Juslén ja Jouni Aspi kertovat, miksi geneettisestä monimuotoisuudesta tulisi puhua enemmän.

Mikä on päätöksenteon reitti EU:ssa?

By Apurahansaaja | May 9, 2019

”Miten se päätöksenteko nyt menikään siellä EU:ssa?” Apurahasaajamme Salla Mikkonen avaa yleistajuisesti EU:n päätöksentekovaiheita.

Säätiön henkilöstö esittäytyy: tutkimusjohtaja ja hallintojohtaja työskentelevät ympäristönsuojelun ja -tutkimuksen näköalapaikalla

By Nesslingin Säätiö | May 7, 2019

Minttu Jaakkola ja Jarmo Hirvonen viihtyvät työssään Nesslingin säätiöllä. Molemmat tekevät intohimoisesti töitä yhteisen päämäärän puolesta, omia osaamisalueitaan hyödyntäen.

Ahvenanmaan luonnon laboratorio paljastaa ilmastonmuutoksen seuraukset lajeille

By Nesslingin Säätiö | May 3, 2019

Maj ja Tor Nesslingin säätiö tukee kansainvälisesti tunnettua pitkittäistutkimusta, jossa seurataan Ahvenanmaalla viihtyvää täpläverkkoperhosta ja sen elinympäristöä. Ilmaston muuttuessa aineistonkeruun jatkuminen on entistä tärkeämpää.

Minä väitän: Apinatutkijan pitäisi olla post-kolonialisti. Simpanssien perässä juokseva tutkija tuo kylään aurinkopaneelit ja kieltää ampumasta puskalihaa.

By Ympäristödialogeja | April 25, 2019

Luonnontieteilijä on koulutettu tietämään luonnosta paljon, mutta ihmisistä tutkimuskohteidemme ympäristössä ei mitään, kirjoittaa biologisen antropologian dosentti Sonja Koski.

Kysely: Nesslingin säätiön apurahansaaja-alumnit ovat tyytyväisiä työuriinsa

By Nesslingin Säätiö | April 12, 2019

Maj ja Tor Nesslingin säätiöltä apurahan saaneet tutkijat ovat tyytyväisiä työuriinsa. Apurahakaudella nähdään olleen myönteinen vaikutus apurahansaajien urakehitykseen. Tämä ja paljon muuta käy ilmi säätiön maaliskuussa 2019 teettämästä alumnikyselystä.

Suomi ei voi jatkaa maasta ottamista antamatta mitään takaisin

By Apurahansaaja | April 5, 2019

Suomi on kansainvälisesti houkuttelevien mineraalivarojensa kannalta jännitteisessä tilanteessa tulevaisuuden suhteen, kirjoittaa apurahansaajamme Maija Lassila.

Hallitus esittäytyy: Tuula Varis kannustaa tutkijoita ja päättäjiä dialogiin

By Nesslingin Säätiö | March 28, 2019

Kun Nesslingin säätiön hallitukseen haettiin ympäristöasioihin perehtynyttä yhteiskuntatieteilijää, kysyttiin mukaan Tuula Varista. Hänen mukaansa tarvitaan päättäjien ja tutkijoiden välistä vuoropuhelua, mutta tutkimusta ei pidä tehdä vain päätöksenteon tarpeisiin tai ehdoilla.

Minä väitän: vastuullisen sijoittamisen ongelmana on epätäsmällisyys ja vaikea valvottavuus

By Ympäristödialogeja | March 26, 2019

Tarvitsemme vastuulliseen sijoittamiseen yhteisiä sääntöjä, kirjoittaa tutkijatohtori Jenni Laininen.

Hyvät ja pahat hiukkaset

By Apurahansaaja | March 22, 2019

Energiantuotannossa halutaan luopua fossiilisista polttoaineista, koska palamisessa vapautuva hiilidioksidi aiheuttaa ilmaston lämpenemistä. Jotta voimme arvioida eri polttoaineiden ilmastovaikutuksia, meidän on otettava huomioon poltossa syntyvän savukaasun sisältämät hiukkaset, kirjoittaa apurahansaajamme Fanni Mylläri.

PODOCO PROGRAM GRANT APPLICATION ROUND OPEN 1.3.–15.4.2019

By Nesslingin Säätiö | March 1, 2019

Are you a young postdoc interested in putting your research knowledge and expertise into practice? Are you a company with… Read the full post »

Carbon Action -hiilipilotin tutkimus laajenee yhteistyön voimalla

By Nesslingin Säätiö | February 15, 2019

Nesslingin säätiö rahoittaa Carbon Action -hankealustan keskeistä osuutta luonnon monimuotoisuuden vaikutuksesta peltojen kykyyn varastoida hiiltä. TIeteellisen tutkimuksen lisäksi panostetaan vaikuttamistyöhön.

Lapsia syntyy Suomessa vähän ja globaalilla tasolla liikaa

By Ympäristödialogeja | February 7, 2019

Vuoden ensimmäinen Ympäristödialogi-keskustelu käsitteli lastenhankintaa ja väestönkasvua. Herkkä aihe vaatii yksilön, yhteiskunnan ja globaalin näkökulman huomioimista. Miten aiheesta tulisi puhua?

Minä väitän: väestönkasvu on ihmiskunnan kohtalonkysymys

By Ympäristödialogeja | January 25, 2019

Väestönkasvu on ihmiskunnan kohtalonkysymys, mutta uskon että ihmiskunta pystyy vastamaan haasteeseen, kirjoittaa väestötaloustieteilijä Ulla Lehmijoki.

Syyrian pakolaiskriisi kuormittaa myös ympäristöä, eikä siitä juuri puhuta

By Apurahansaaja | January 14, 2019

Kun miljoonat ihmiset muuttavat nopeasti uusille asuinalueille, näkyvät vaikutukset myös ympäristössä. Valokuvaaja Vanessa Riki haluaa nostaa tietoisuuteen Syyrian kriisin seurauksena tulleet ympäristöongelmat.

Sataa sataa ropisee… tulevaisuudessa yhä rankemmin?

By Apurahansaaja | January 7, 2019

Ilmastojärjestelmää jäljittelevät ilmastomallit antavat viitteitä siitä, että rankkasateet ja kuivuusjaksot tulevat yleistymään ilmastonmuutoksen myötä myös Suomessa, kirjoittaa apurahansaajamme Erika Toivonen.

Tätä ratkaisen: Lasse Peltonen tutkii, miten ympäristökonfliktit voidaan ratkaista

By Nesslingin Säätiö | December 18, 2018

Lasse Peltonen: Syvään juurtuneissa konflikteissa liian nopea ratkaisujen etsiminen voi vaikeuttaa yhteistyötä.

Purojen suojavyöhykkeet syynissä – teepussit auttavat tutkimuksessa

By Apurahansaaja | December 4, 2018

Kaivamme teepusseja maan alta aurinkoisena lokakuun päivänä pikkupakkasilla. Maa on jo hieman kohmeessa ja sormia paleltaa. Meillä on kiire saada… Read the full post »