Nesslingin Säätiö jakaa ensimmäistä kertaa apurahat kertamyöntönä – Haku avautuu 14.8.2017

nesslingin säätiö apurahat

Nesslingin Säätiö myöntää rahoitusta ympäristönsuojelua edistävään tieteelliseen tutkimukseen sekä tutkimustiedon viestintään ja jalkauttamiseen. Tukea myönnetään hankkeille, joiden tuloksia voi soveltaa suomalaiseen ympäristönsuojeluun ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, tai jotka tukevat muulla tavoin Suomen ympäristötavoitteita. Tänä vuonna myönnämme apurahat ensimmäistä kertaa koko apurahakaudelle: väitöskirjahankkeelle enintään neljäksi vuodeksi ja post doc -hankkeelle enintään kahdeksi vuodeksi.Tarkistamme joka vuosi apurahahaun ohjeita ja kriteereitä. Apurahanhakijan tulee aina tarkistaa, että hänen hakemuksensa vastaa rahoituskriteereitämme. Verkkosivujemme Apurahat-osiossa on kattavat ohjeet apurahan hakemiseen. Ennen hakemuksen täyttämistä sinun tulee läpäistä ”hakutesti”, jotta varmistamme, että olet sisäistänyt säätiön kriteerit ja ohjeet. Lue siis ohjeet ja kriteerimme huolella ja täytä hakemus vaatimusten mukaisesti.Hakijoita on paljon, joten huolimattomasti valmistellut ja kriteeriemme vastaisesti täytetyt hakemukset karsiutuvat automaattisesti kisasta.

Mihin ja kuka voi hakea apurahaa?

Mikäli tutkimuksesi tai ideasi tutkimustiedon jalkauttamiseksi edistää ympäristöhaasteiden ratkaisua, voit hakea meiltä apurahaa. Myönnämme tukea kaikille eri tieteenaloille ja kannustamme tieteenalojen ja sektoreiden väliseen yhteistyöhön. Vuonna 2017 myönnämme tutkimukseen ainoastaan henkilökohtaisia työskentelyapurahoja. Rahoitamme edelleen väitöskirjoja, mutta painotamme väitöksen jälkeistä tutkimusta. Väitöskirjatyötä rahoitamme, jos hanke on vasta alkamassa tai alle puolessa välissä.Post doc -hankkeen hakijan väitöksestä saa olla kulunut enintään viisi vuotta. Apurahaa voi käyttää myös muussa kuin suomalaisessa tutkimuslaitoksessa. Tutkijoiden liikkuvuus on Nesslingin Säätiössä etu!Tutkimustiedosta viestimiseen on korvamerkitty viimevuotista enemmän rahaa. Viime vuonna apurahallamme kirjoitettiin esimerkiksi Open ilmasto-opas, tehtiin YouTube-videosarja norppaystävällisestä katiskasta ja kehitettiin uusia formaatteja ilmastojournalismin parantamiseksi.Tutustu muihin viime vuonna rahotettuihin hankkeisiin täällä.

Viestintä- ja vuorovaikutussuunnitelma on tärkeä osa hakemusta

Sääntöjemme mukaisesti meidän tulee rahoittaa vaikuttavaa tutkimusta. Tutkimus tai tieto ei vaikuta, jos se ei välity yhteiskuntaan. Siksi jo hakuvaiheessa on tärkeää miettiä, mitkä tahot hyötyvät tai ovat kiinnostuneita tutkimuksestasi ja kenelle tutkimuksesta pitää kertoa ja miten. Kattavat ohjeet viestintä- ja vuorovaikutussuunnitelman tekemiseen voit lukea Ohjeet apurahan hakijalle -osiosta.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajantasalla ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.