E-Nessi

Säätiön apurahoja haetaan ja hallinnoidaan sähköisessä E-­Nessi-apurahajärjestelmässä. E­-Nessin kautta voi jättää rahoitettujen hankkeiden maksatuspyyntöjä, seurata omien hankkeiden maksatustietoja, päivittää omia yhteystietoja ja raportoida hankkeiden tuloksia. Säätiön tietosuojaselosteen löydät täältä.

Kirjaudu E-Nessiin

E-Nessin käyttöohjeet

Kuinka E-Nessiä pääsee käyttämään?

E-Nessiin kirjaudutaan käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisellä käyttökerralla käyttäjäksi. Aiemmin E-Nessin kautta rahoitusta hakeneilla on tunnukset jo olemassa. Unohtuneen salasanan saa kirjautumissivulla olevasta linkistä. Uudet hakijat voivat rekisteröityä asioinnin käyttäjiksi näytöllä Sisäänkirjautuminen.

E-Nessi tulkitsee hakemuksen tekijän apurahan hakijaksi ja siten hankkeen vastuulliseksi johtajaksi. Hakemus tulee siis tehdä apurahan hakijan omilla tunnuksilla.

Asiointiin kirjautumisen jälkeen näkyville tulevat omat keskeneräiset hakemukset, käynnissä olevat hankkeet, raportit, hankehistoria ja ajankohtaiset toimenpiteet (esimerkiksi maksatuspyyntölomakkeiden täyttö ja raportointi) listattuina hankkeen pääsivulle. Pääsivu on tyhjä, jos aiempaa käyttöhistoriaa ei ole. Listalla näkyvään hakemukseen, raporttiin, hankkeeseen tai toimenpiteeseen pääsee kyseistä kohtaa klikkaamalla.

Näytöillä liikkuminen ja tallentaminen

Asioinnissa tiedot kirjoitetaan tai valitaan sekä tallennetaan yksi lomakenäyttö kerrallaan. Selainikkunan yläpalkissa näkyvät käytettävissä olevat lomakkeen sivut ja toiminnot. Tiedot tallentuvat vain lomakkeilla olevia painikkeita käytettäessä.

Omat tiedot

Näytön ylälaidassa on Omat tiedot -painike, jonka avaamalta sivulta löytyvät valinnat Henkilötiedot ja Salasanan vaihto. Henkilötietoihin tehtävät muutokset päivittyvät uusiin hakemuksiin, mutta eivät jo olemassa oleviin hakemuksiin. Säätiö käyttää yhteydenotossa aina uusimpia tietoja, joten tietojen päivittäminen on tärkeää.

Hakemuksen tai raportin katselu ja tulostaminen

Hakemus tai raportti on aina katsottavissa ja tulostettavissa yhtenäisessä lomakemuodossa kohdassa Näytä tulostettava muoto (PDF-kuvake). Lomake tulostetaan PDF-ikkunan tulostuspainikkeella.

Hakemuksen sitoumussivu tulostetaan allekirjoituksia varten kohdassa Tulosta sitoumus (PDF-kuvake). Lomakemuodosta poistutaan sulkemalla Adobe Acrobat. Jos lomake ei aukea PDF-kuvaketta painamalla, syynä on luultavasti selaimessasi oleva ponnahdusikkunoiden (pop-up windows) esto. Eston voi poistaa selaimen kohdassa "Salli ponnahdusikkunat". Tarkemmat ohjeet ponnahdusikkunoiden sallimiseen eri internetselaimilla löytyvät tämän ohjeen lopusta.

Käyttöoikeudet

Apurahan saajalla on oikeus laatia hakemus, nähdä kaikki hankkeen tiedot, kuten henkilö- ja maksatustiedot, hyväksyä ja lähettää maksatuspyynnöt ja raportit.

Muut toiminnot

Lähetä-toiminnolla hakemus jätetään Nesslingin säätiön käsittelyyn ja hakemuksen tiedot lukitaan. Toiminto näkyy vain keskeneräisen hakemuksen tietoja muokattaessa.

Sähköisestä asioinnista poistutaan näytön yläreunan Kirjaudu ulos -toiminnolla.

Yksityiskohtaiset ohjeet hakemuksen laatimiseen ja hankkeen hallintaan löydät Apurahat-sivulta.

Teknisissä ongelmissa voi lähettää tukipyynnön järjestelmän sisäänkirjautumissivulta tai sähköpostia E-Nessin ylläpitoon: apuraha@aspicore.com.