Nessling nest

- Työtila tutkijoille, paikka kohtaamisille - 

Mitä?

Nessling Nest on ilmainen työtila tutkijoille, jotka ratkovat ympäristöhaasteita.

Miksi?

Ympäristöhaasteet ratkotaan yhteistyössä. Nessling Nestissä on työrauhan lisäksi tilaa kohtaamisille ja keskustelulle.

Missä?

Fredrikinkatu 20 A (1.krs),  Helsinki

Ota yhteyttä: minttu.jaakkola(at)nessling.fi

Avarassa ja valoisassa Nessling Nestissä on yhteensä 200 neliötä ja tilassa on useita eri huoneita. Kaikilla huoneilla on oma käyttötarkoituksensa. Lisäksi tilassa on yhteinen olohuone, keittiö ja suihkut. Tilaan haetaan aina E-Nessi-järjestelmän kautta. Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

Huom! Täytämme paikkoja sitä mukaa, kun niitä vapautuu.  Pop up -tilaan on jatkuva haku.

Nessling Nestissä tapahtuu

Ympäristödialogeja: 

Ympäristödialogeja-keskustelusarja etsii ratkaisuja ympäristöongelmiin vuoropuhelun avulla.

Lue lisää

Tutustu ja hae työtilaa

Koivu

Huoneessa on tilaa neljälle tutkijalle. Varaukset 1–12 kuukaudeksi kerrallaan.

Katso varaustilanne ja hae paikkaasi

Kielo

Huoneessa on tilaa neljälle tutkijalle. Varaukset 1–12 kuukaudeksi kerrallaan.

Katso varaustilanne ja hae paikkaasi

Ahven

Huoneessa on tilaa neljälle tutkijalle. Varaukset 1–12 kuukaudeksi kerrallaan.

Katso varaustilanne ja hae paikkaasi

Joutsen

Pop up -tila. Tilaan mahtuu kerralla 8 tutkijaa. Tila on tarkoitettu lyhyisiin, muutaman tunnin tai päivän vierailuihin. Tila on avoinna päivittäin klo 10–15.

Hae tilan käyttäjäksi
5

Karhu

Huone on varattu kokouksille ja puheluiden puhumiseen. Näin muut tilat saadaan rauhoitettua työnteolle.

aula (1)

Aula

Tilaa enintään kolmellekymmenelle hengelle. Varattavissa tilan tutkijoille erilaisiin tilaisuuksiin, kuten seminaareihin.

MITEN TYÖTILAA HAETAAN?

Työtilaa ovat vapaita hakemaan kaikki ympäristöhaasteita ratkovat tutkijat rahoittajasta riippumatta. Mikäli hakijoita on paljon, Nesslingin Säätiön rahoittamat tutkijat ovat etusijalla. Pidätämme oikeuden valita tilassa työskentelevät. Tiloja täytetään sitä mukaa, kun niitä vapautuu.

Nessling Nestin käyttäjäksi rekisteröidytään ensin säätiön E-Nessi-apurahajärjestelmässä. Kun rekisteröinti on suoritettu, voit hakea järjestelmän kautta työskentelytilaa haluamallesi ajankohdalle.

Kunkin tilan ajantasaisen varaustilanteen näet varauskalenterista. Jos tilassa on vapaata haluamanasi ajankohtana, voit hakea työpistettä E-Nessin kautta.

Rekisteröidy ja kirjaudu sisään E-Nessiin

Lisätietoja Nessling Nestin käytöstä antaa säätiön tutkimuspäällikkö Minttu Jaakkola: minttu.jaakkola(at)nessling.fi

 

Nessling Nestissä tapahtuu

Nessling Nest täyttyy keskustelusta
Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan, kun etsimme ratkaisuja ympäristöongelmiin vuoropuhelulla. Ilmoittautuminen aukeaa aina viikkoa ennen tapahtumaa. Keskustelut löytyvät podcastina täältä .

Syksyn 2017 keskustelut:
1.11. klo 16.30-18.00 KAUPUNGIT ILMASTONMUUTOKSEN RATKAISIJOINA
13.12. klo 16.30-18.00 YMPÄRISTÖPAKOLAISUUS

Lue koosteet ja kuuntele podcastit aiemmista Ympäristödialogeja-keskusteluista:

27.9.2017  SYSTEEMINEN MUUTOS
Keskustelemassa ovat tutkimusjohtaja Kati Berninger Tyrsky-konsultoinnista, tutkija ja tietokirjailija Ville Lähde BIOS-tutkimusyksiköstä ja tutkija Lauri Reuter VTT:lta. Keskustelua fasilitoi toimittaja ja yrittäjä Reetta RätyLue tiivistelmä tai kuuntele koko keskustelu podcastina täältä.

10.5.2017 MITEN LUONNOSTA PUHUTAAN?
Keskustelemassa ilmastonmuutoksen politiikkaverkostoja, mediaa, poliittisia liikkeitä ja globalisaatiota tutkinut tutkijatohtori ja sosiologian dosentti Tuomas Ylä-Anttila, Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Heli Saavalainen ja kansanedustaja, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö. Keskustelua fasilitoi tiedeasiamies Kalle Korhonen Koneen Säätiöstä. Lue tiivistelmä tai kuuntele koko keskustelu podcastina täältä.

29.3. 2017 BIOHAJOAVA BILETOPPI JA JAETTU VAATEKAAPPI – VAIHTOEHTOJA KULUTUSVIMMALLE
Keskustelemassa muodin tutkimuksen professori Kirsi Niinimäki Aalto-yliopistosta, toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen Suomen Tekstiili ja Muoti ry:stä ja vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija ja suunnittelija Anniina Nurmi, joka ylläpitää Vihreät Vaatteet -sivustoa. Keskustelua fasilitoi talouskulttuurin tutkija, KTT Paavo Järvensivu BIOS-tutkimusyksiköstä.
Lue tiivistelmä tai kuuntele koko keskustelu podcastina täältä.

29.1.2017 SUOMI LUONTOMATKAILUMAANA – MUSEO VAI HUVIPUISTO?
Keskustelemassa professori Liisa Tyrväinen Luonnonvarakeskuksesta, Haltian luontokeskuksen johtaja Tom Selänniemi ja Visit Finlandin sisältö- ja tuotejohtaja Kristiina Hietasaari. Keskustelun fasilitoi matkailulehti Mondon päätoimittaja Kati Kelola.
Lue tiivistelmä tai kuuntele podcast keskustelusta.

30.11.2016 YMPÄRISTÖKONFLIKTIEN SOVITTELU
Keskustelemassa ympäristökonfliktien ratkaisun professori Lasse Peltonen (Itä-Suomen yliopisto), kalastusneuvos Eija Kirjavainen (maa- ja metsätalousministeriö) ja hallituksen puheenjohtaja Pasi Rinne (Gaia Group). Tilaisuuden fasilitaattorina toimii  journalistiikan vierailijaprofessori ja toimittaja Hanna Nikkanen (Tampereen yliopisto).
Lue tiivistelmä keskustelusta.

19.10.2016 LIHA – EKOLOGISUUS VAI EETTISYYS?
Keskustelemassa tutkijatohtori Markus Vinnari (Tampereen yliopisto) ja suojeluasiantuntija Stella Höynälänmaa (WWF) ja lihasta vastaava valikoimapäällikkö Sari Miettunen (SOK). Tilaisuuden fasilitaattorina toimii kuluttaja-aktiivi Mari Koistinen.
Lue tiivistelmä keskustelusta.

28.9.2016 VIHREÄ KAUPUNKI
Keskustelemassa kaupunkiekologi Kati Vierikko, arkkitehti Pekka Hänninen ja Helsingin kaupungin yleiskaavasuunnittelija Heikki Salmikivi. Keskustelun fasilitoi ympäristöpolitiikan apulaisprofessori Sirkku Juhola.
Lue tiivistelmä keskustelusta.


Ympäristödialogeja

Yhteistyössä

nessling_logo_sf_vaaka_pro-pieni
ytf-logo-rgb-web
pinkki-koneensaatio-logo-pieni