Nesslingin tutkijatila purkaa siiloja ja rakentaa siltoja

Suomalainen ympäristötutkimus saa maaliskuussa uuden pesäpaikan, kun Punavuoreen paraatipaikalle aukeaa Nesslingin Säätiön uusi maksuton työtila ympäristötutkijoille. Tutkijatila kulkee työnimellä Nessling Nest ja sen tarkoituksena on tuottaa entistä vaikuttavampaa ympäristötutkimusta.

Hae paikkaa tutkijatilasta E-Nessin kautta

Tutkijatila etsii nyt asukkejaan. Omaa työskentelypaikkaa voi hakea täyttämällä E-Nessissä olevan hakulomakkeen. Hakemus kannattaa täyttää huolella, sillä työtilaan pääsevät tutkijat valitaan hakemusten perusteella ja paikkoja on rajallisesti.

Tilat avautuvat tutkijoille 7.3.2016. 

Työtilasta työpistettä voivat hakea kaikki ympäristötutkijat rahoittajasta riippumatta. Jos hakijoita on paljon, Nesslingin Säätiön rahoittamat tutkijat ovat etusijalla.  Tilassa työskentelevien tutkijoiden yhdistävä tekijä on halu päästä tapaamaan uusia ihmisiä, jakaa tietoa ja vaikuttaa tutkimuksella.

Työtilat ovat ympäristötutkijoiden haettavissa lyhyitä tunnin tai päivän piipahduksia tai pitkiä, 1-12 kuukauden työrupeamia varten.

Työtilassa voi työskennellä itsenäisesti tai järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia seminaareista workshopeihin. Rauhallisen työympäristön lisäksi työtilan tarkoituksena on tuoda tutkijoita saman katon alle hautomaan ideoita ja kehittämään ratkaisuja, jotka edistävät ympäristön hyvinvointia. 

kuvat

Seitsenpistepirkko, kielo, koivu, laulujoutsen, ahven ja karhu. Tutkijatilan huoneiden nimet ovat saaneet innoituksensa Suomen kansalliseläimistä ja -kasveista. 

Tiloja moneen tarkoitukseen

Maaliskuussa aukeavassa tilassa on viisi eri huonetta työskentelyä varten ja lisäksi yhteinen oleskelutila, aulatila tilaisuuksien järjestämistä varten, keittiö ja suihkut. Niinpä tilaan voi pyyhkäistä kaupungin läpi vaikka pyörällä ja istahtaa suihkunraikkaana työpöydän ääreen.

Monipuoliset työtilat taipuvat erilaisiin tilanteisiin. Aulatila mahdollistaa jopa kolmenkymmenen ihmisen tapahtumat, ja pienempiä kokouksia varten on varattavissa korkeintaan kuudelle henkilölle sopiva tila.

Pitkäkestoiseen työskentelyyn tilaa on varattu 12 tutkijalle ja pop up -tilassa työskentelyä varten on varattu toiset 12 paikkaa. Pop up -tilat mahdollistavat sen, että työskentelemään on mahdollista tulla lyhyelläkin varoitusajalla ilman jatkuvaa varausta.

Pop up -huone on varattavissa päivän tai parin pituisia kaupunkikäyntejä varten. Vakituisesti tilassa on mahdollista työskennellä 1–12 kuukauden pituisissa jaksoissa. Työ voi olla niin väitöskirjan viimeistelyä, rahoitushakemusten tekemistä kuin tutkimustyöhön keskittymistä.

kuvat2

Pop up -huone Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnitelmassa.

Jokaisella huoneella on oma tyylinsä, käyttötarkoituksensa ja paikkamääränsä. Koko 200 neliömetrin tilan sisustuksen ovat toteuttaneet Aalto-yliopiston Creative Sustainability -ohjelman opiskelijat. Suunnittelun keskeisiä periaatteita ovat kestävä kehitys ja kiertotalous. Suurin osa tilan kalusteista on hankittu käytettyinä.

Kuulemme mielellämme työtilan käyttäjien toiveita ja ideoita tilan monipuoliseen käyttöön. Haluaisitko esimerkiksi vetää aulatilassa joogatunnin muille tilan käyttäjille? Onnistuu!

Paikat ovat nyt haussa! Omaasi voit hakea täyttämällä lomakkeen E-Nessissä alla olevasta linkistä:

Täytä hakulomake

Tilan ensimmäiset käyttäjät valitaan 15.2.2016.

Haluatko tulla tutustumaan tutkijatilaan?
Järjestämme seuraavina ajankohtina avoimet ovet, jolloin uutta tilaa on mahdollista tulla katsomaan:

Tiistai 26.1. klo 14.00
Tiistai 2.2. klo 14.00
Tiistai 9.2. klo 14.00

Ilmoita tulostasi osoitteeseen toimisto(at)nessling.fi.

Lisätietoja tutkijatilasta antaa tutkimuspäällikkö Minttu Jaakkola: minttu.jaakkola(at)nessling.fi 

nessling3

Oletko sinä yksi tutkijoista, joka täyttää tämän tilan?

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajantasalla ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.






Lisää aiheesta