Apurahat

Etsitkö ratkaisuja ympäristöhaasteisiin?
Hae meiltä apurahaa

Nesslingin Säätiö jakaa apurahoja ympäristönsuojelua edistäviin tutkimus- ja viestintähankkeisiin. Apurahoja voi hakea kerran vuodessa syksyisin järjestettävässä yleisessä haussa. Lisäksi säätiö järjestää harkintansa mukaan erikoishakuja ja osallistuu eri rahoittajien yhdessä rahoittamiin ohjelmiin.

Säätiömme painottaa  hankkeiden ratkaisuhakuisuutta, yhteiskunnallista relevanssia ja yhteistyötä eri tahojen kesken. 

Kuka voi hakea apurahaa?

Tutkimusapurahoja voi hakea joko väitöskirjatyöhön tai väitöksen jälkeiseen tutkimukseen. Tutkimusapurahan hakijana toimii stipendiaatti itse. 

Apurahaa tieteellisen ympäristötiedon välittämiseen tai muuhun Säätiön tarkoitusta edistävään toimintaan voivat hakea yksityishenkilöt, yhteisöt tai organisaatiot.

Täytätkö apurahan kriteerit?

Säätiö tukee ratkaisuhakuisia hankkeita, joiden tuloksia voidaan hyödyntää ympäristön suojelun edistämisessä. Tutustu huolellisesti apurahan kriteereihin ja ohjeisiin apurahan hakijalle.
 

Milloin voin hakea apurahaa?

Yleinen apurahahaku aukeaa joka vuosi elokuussa. Vuonna 2017  apurahahaku alkaa 14.8. ja päättyy 15.9.  Erikoishauista ilmoitetaan aina erikseen. Apurahahakemus jätetään sähköisen E-Nessi-järjestelmän kautta.

Saatko jo apurahaa?

Jos sinulle on myönnetty Nesslingin Säätiön apuraha, voit hallinnoida apurahaa saavaa hanketta 
E-Nessi-järjestelmän kautta. Myös hankkeen raportointi tehdään E-Nessin kautta.

Kaikki myönnetyt tutkimusmäärärahat ovat vuoteen 2017 saakka yksivuotisia. Mikäli hankkeen on tarkoitus jatkua useampivuotisena jatkohankkeena, on kullekin vuodelle haettava uutta apurahaa syksyn yleisessä haussa. Vuoden 2017 hausta alkaen apuraha myönnetään kertamyöntönä. 

Nesslingin Säätiö voi pyytää apurahan saajia viestimään tutkimuksen etenemisestä ja tutkimustuloksista.  Rahoitettujen tutkijoiden oletetaan pyydettäessä olevan valmiita esittelemään hanketta ja hankkeidensa tuloksia ympäristöalan päättäjille ja vaikuttajille suunnatuissa tilaisuuksissa, esimerkiksi Ympäristötiedon foorumin kautta.

Lisätietoja haku- ja rahoitusasioista antaa tutkimusjohtaja Minttu Jaakkola:

  • minttu.jaakkola (at) nessling.fi
  • puh. 040 169 6325

Katso, mille hankkeille olemme myöntäneet rahoitusta:

Rahoitetut hankkeet

HUOM! Haun ollessa avoinna 14.8.–15.9.2017 tarjolla on joka tiistai ja torstai klo 10–12 henkilökohtaista apurahaneuvontaa, joko säätiön toimistossa tai puhelimitse. Varaa oma tapaamis- tai puhelinaikasi säätiön tutkimusjohtajalta minttu.jaakkola@nessling.fi

 

E-nessi

Säätiön apurahoja haetaan ja hallinnoidaan sähköisessä E-­Nessi-apurahajärjestelmässä. E­-Nessin kautta voi jättää rahoitettujen hankkeiden maksatuspyyntöjä, seurata omien hankkeiden maksatustietoja, päivitää omia yhteystietoja ja raportoida hankkeiden tuloksia.

Tutustu E-Nessiin